Affiliateheld

Soms ontdek je per toeval een plug-in die gelijk een probleem oplost. Affiliateheld is zo’n plug-in. Ik had geen idee dat deze functie bestond, maar zodra ik de website bekeek en de omschrijving las, heb ik de plug-in besteld en na installatie wilde ik binnen een paar uur al niet meer zonder.

Ik heb het hier over Affiliateheld, een Nederlandse WordPress plug-in voor een koppeling tussen jouw website en bekende affiliate netwerken. Vervolgens kun je de producten die je wilt op een mooie manier op jouw affiliate site laten zien. Superhandig voor iedereen die affiliate marketing doet via netwerken als bol.com of met websites die zijn aangesloten bij Tradetracker, Awin, Tradedoubler en meer.

Affiliateheld Review

Affiliatesite met productvergelijkingen bouwen?

Als je AffiliateHeld hebt ontdekt, wil je niet meer zonder. De perfecte plug-in voor mooie affiliate sites die altijd up-to-date zijn.

Wat doet Affiliateheld?

Met de plug-in Affiliateheld kun je eenvoudig producten op je website tonen met het aanbod van beschikbare leveranciers. Je krijgt dan overzichten met aanbod per leverancier die je in je artikelen kunt plaatsen.

Naast het tonen van producten bevat de plug-in ook tools voor een automatische inhoudsopgave en veelgestelde vragen (tevens een mogelijkheid in Rankmath SEO).

Als je actief bent met affiliate marketing ken je misschien al wel Content Egg, ook een handige plug-in voor affiliates. Mijn voorkeur gaat echter uit naar Affiliateheld aangezien deze Nederlandse WordPress plugin voor een topaffiliatesite zorgt. Verderop in dit artikel meer over de verschillen.

affiliateheld productoverzicht

Koppelingen

Affiliateheld kan gekoppeld worden met de bekende affiliatenetwerken:

  • bol.com
  • Tradetracker
  • Tradedoubler
  • Awin
  • Daisycon
  • Partnerize
  • Adtraction

Zodra je de plug-in hebt aangeschaft en geïnstalleerd kun je deze koppelen met de netwerken waarbij je bent aangesloten. Om dit te doen is een duidelijke handleiding beschikbaar. Heb je toch vragen, dan is de support van Affiliateheld goed en snel te bereiken. Uit eigen ervaring heb ik gemerkt dat de 2 eigenaren van Affiliateheld echt goed bereikbaar zijn.

Producten aanmaken

Zodra je de koppelingen met de affiliatenetwerken hebt gemaakt, kun je producten gaan toevoegen. De makkelijkste en meest logische manier om dit te doen is met behulp van de EAN-code. Je voert de EAN-code in en het systeem zoekt nu zelf de aanbieders met deze EAN-code in jouw affiliatenetwerken. Geen gedoe dus, maar superhandig en altijd up-to-date.

Vervolgens kun je de affiliate producten koppelen aan berichten, pagina’s of WooCommerce producten. Een affiliate product kun je dus ook gewoon op meerdere plekken in je website terug laten komen.

Het is heel fijn dat je al je producten op je website op 1 locatie in je affiliate site hebt staan zodat je vanuit dit dashboard een goed overzicht houdt. Ook worden je producten automatisch van structured data voorzien wat ervoor zorgt dat je nog beter gevonden kunt worden in Google.

Nieuw: Affiliate product statistieken

In een recente update werden statistieken toegevoegd aan de plug-in. Momenteel hebben mijn producten nog niet zoveel bezoekers gehad, maar dit is voor druk bezochte affiliate sites natuurlijk superhandig. Je ziet zo in één oogopslag welk product veel bezoekers krijgt.

affiliateheld-productstatistieken

Let op dat je wel klikstatistieken activeert in de plug-in, de statistieken zijn namelijk niet standaard beschikbaar, maar alleen nadat je dit hebt aangezet. Zeker een aanrader als je mij vraagt.

Wil jij meer controle op je affiliate producten?

Zoals gezegd ben ik zelf een enthousiast gebruiker van AffiliateHeld. Ik heb een abonnement voor 3 sites aangeschaft en op dit moment draait de plug-in op 2 van mijn websites. Tijdens de eerste installatie liep ik vast en kreeg ik snel een antwoord op mijn vraag, zelfs in het weekend. Mijn vraag werd snel opgelost en er werd echt meegedacht.

Mijn mening over AffiliateHeld is dan ook zeer positief en ik kan iedereen met affiliate sites waarop linkjes naar producten staan deze plug-in van harte aanraden.

Ga hier naar een voorbeeld op Life-Style.nl waar je AffiliateHeld in werking ziet in een blog. Op de site Kinderkoptelefoons zie je de plug-in in werking in een affiliate webshop.

Wanneer is AffiliateHeld handig?

Voor affiliate sites waarop je meerdere producten wilt vergelijken en op een duidelijke manier wilt presenteren is AffiliateHeld superhandig om te gebruiken.

Krijg je de volledige affiliate commissie uitbetaald?

Jazeker, er gaat geen deel naar de plug-in bouwers, de volledige commissie is voor jou als publisher.

Wat is AffiliateHeld in het kort?

Samengevat kun je met deze WordPress plug-in je affiliate site automatiseren.

Moet je altijd meerdere producten promoten?

Nee hoor, je kunt ook 1 product promoten via AffiliateHeld.

Wat is het verschil tussen Content Egg en Affiliateheld?

Content Egg, te koop via EnvatoMarket voor $55 en met meer dan 3200 aankopen is een populaire plug-in voor WordPress. Met Affiliateheld is er echter een mooi Nederlands alternatief dat zich ook nog eens op een mooie manier onderscheidt. Voor mijn toepassing van affiliate marketing is Affiliateheld zelfs fijner.

  • In Affiliateheld koppel je aanbieders en winkels aan producten. Je hoeft alleen de EAN code in te vullen en de plug-in zoekt in jouw netwerken naar aanbieders van dit product.
  • Je beheert alle producten centraal vanaf één plek. Je voert de producten één keer in en kunt ze daarna zo vaak je wilt op je site laten zien.
  • Je bepaalt zelf hoe vaak productgegevens opnieuw opgehaald worden

Starten met affiliate marketing?

Als jij wilt gaan beginnen met affiliate marketing en je wilt gebruik maken van bekende netwerken is Affiliateheld een uitstekende keus. Wil je eerst meer leren over affiliate marketing en kennis opdoen over de basis, maar ook inspiratie en handige tools ontdekken? Kies dan voor de Affiliate Marketing Revolutie die je alles leert wat je wilt weten over affiliate marketing.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Speciaal Geselecteerd
Logo