Elementor

Elementor Pro of gratis? Wie een website in WordPress heeft gemaakt zal ongetwijfeld al eens van Elementor hebben gehoord. Deze sitebuilder biedt ontzettend veel mogelijkheden om je website helemaal op maat en naar wens vorm te geven. Elementor is een echte krachtpatser die veel meer flexibiliteit biedt bij het ontwerpen van je website.

Lees meer over onderstaande onderwerpen op deze pagina:

Wat doet Elementor?

Met Elementor kun je losse pagina’s en berichten helemaal naar wens inrichten. Je ziet ook direct live hoe je aanpassingen eruit zien. De gratis versie heeft veel opties, maar met de Pro versie kun je nog veel meer zoals de mooiste headers en footers voor je site maken die dus standaard op alle pagina’s zichtbaar zijn. Ook krijg je in de Pro versie nog veel meer widgets om nog mooiere designs te maken.

Elementor Review

Zelf een professionele website bouwen?

Ontdek het gemak van Elementor, de websitebouwer die doet wat ‘ie belooft.

Live editing van websites op desktop, tablet en mobiel zodat je altijd een website hebt die er goed uitziet.

Kennis van PHP, HTML of CSS? Dat is niet nodig als je gebruik maakt van Elementor. Alles is aan te passen in de editor, van lettertype tot regelafstand tot marges en paddings. Je kunt met Elementor een deel van de pagina bewerken, maar ook je gehele website bewerken. Het is dan handig Elementor te combineren met een thema als OceanWP.

Mobielvriendelijk ontwerpen

We kennen allemaal wel dat iets er op desktop mooi uitziet, maar op mobiel juist totaal niet. In Elementor kun je dit eenvoudig oplossen, je kunt namelijk je designs instellen per apparaat. Wil je een bepaald element op desktop een groter lettertype geven dan op mobiel? Of misschien een element op mobiel helemaal niet tonen? Het is allemaal mogelijk.

Elementor Free of Pro?

Met de gratis versie van Elementor heb je al de beschikking over een groot aantal mooie functies. Ook zijn er nog gratis add-ons die je kunt downloaden voor meer functionaliteit. Ook met de gratis sjablonen kun je al hele mooie ontwerpen maken en deze zijn echt de moeite waard. Voor alle nieuwkomers is de gratis versie een optimaal startpunt.

In tegenstelling tot Elementor Free, biedt de Pro variant nog meer theme builder functies. In de gratis versie toont Elementor puur de page builder functionaliteit. Het is bijvoorbeeld alleen mogelijk om elementen van berichten of afzonderlijke pagina’s te ontwerpen. Met Elementor Pro kun je ook het ontwerp van terugkerende elementen zoals sidebars, headers of footers aanpassen. Zelfs archief- of indexpagina’s van een ontwerp kunnen automatisch worden overgezet met Elementor Pro.

Hoewel de gratis versie dus al geweldige functies biedt, is de Pro-versie zeker de overweging waard. Zowel Pro als de gratis versie werden in april 2018 uitgebracht. Vooral de theme builder functies en de integratie van dynamische inhoud maken van Elementor Pro een zeer interessante tool. Zonder een regel broncode te hoeven schrijven, kunnen meer dan 30 premium widgets en meer dan 75 premium website sjablonen, globale instellingsopties, pop-ups en nog veel meer worden toegepast.

Iedereen die een website wil ontwerpen maar geen kennis heeft van programmeren of het schrijven van broncode doet er al goed aan om Elementor Free te gebruiken. De basisfuncties bieden een goede basis. De betaalde versie bevat meer sjablonen en modules naast de basisfuncties. Bovendien zijn de functies van de Theme Builder verbeterd. In de Pro versie is het eenvoudig om professioneel en snel formulieren te maken.

Wat kost Elementor Pro?

Je sluit een abonnement telkens voor 1 jaar af en er zijn daarbij 4 opties, afhankelijk van het aantal websites waarop je Elementor Pro wilt gebruiken:

 • 1 website: $49 per jaar
 • tot 25 websites: $199 per jaar
 • tot 100 websites: $499 per jaar
 • tot 1000 websites: $999 per jaar

Je licentie wordt elk jaar automatisch verlengd, maar natuurlijk kun je deze op elk moment ook annuleren.

Nieuw in 2022 is de Elementor Cloud website waarbij de hosting, incl. CDN, SSL certificaat, Elementor editor en Hello thema zijn geïnstalleerd. Je kunt met de Cloud website eigenlijk direct aan de slag. De kosten hiervan zijn $99 per jaar.

Onderdelen in de gratis versie van Elementor

elementor gratis

Onderdelen in de Pro versie van Elementor

De Pro licentie bestaat uit:

 • 1 jaar Updates en Ondersteuning
 • Live websitebouwer met drag & drop
 • 90+ Widgets, zie hieronder
 • Thema bouwer
 • Opbouwen van landingspagina’s
 • Integratie met WooCommerce
 • Maken van formulieren
 • Pop-ups maken
 • Dynamische inhoud
 • Responsief Ontwerp
 • 300+ Sjablonen
 • Bewegingseffecten
elementor pro
elementor thema woocommerce

Pop-ups maken met Elementor

Je kunt heel eenvoudig de mooiste pop-ups maken in Elementor, bijvoorbeeld om bezoekers te laten aanmelden voor een nieuwsbrief of te laten inloggen. Ook voor aanbiedingen, meldingen of countdowns zijn de popups zeer geschikt. De Elementor plugin biedt heel veel mogelijkheden om popups te creëeren die helemaal passen bij de stijl van je website.

Gutenberg of Elementor kiezen?

Sinds een tijdje raken we steeds meer vertrouwd met Gutenberg voor het bouwen van websites. Dit wordt natuurlijk ook ondersteund door WordPress en Gutenberg wordt ook steeds beter. Maar de vraag is: kies je Gutenberg of Elementor voor een nieuwe website?

Met Gutenberg stel je een pagina samen met blokken die je deels ook kunt bewerken qua opmaak. Gutenberg werkt dus ook als een soort page builder, maar is technisch nog lang niet zo geavanceerd als Elementor. Aan de andere kant is Gutenberg licht qua code en laadsnelheid. Elementor heeft veel meer mogelijkheden en is al langer in ontwikkeling. Je ziet dan ook vaak dat Gutenberg net iets later is met het realiseren van nieuwe functies.

Op dit moment zou ik de voorkeur geven aan Elementor, simpelweg omdat het meer mogelijkheden biedt voor een pixel perfect design. Echter gebruik ik ook regelmatig een combinatie tussen Gutenberg en Elementor waarbij ik Gutenberg voor de tekstpagina’s inzet en Elementor voor homepage, header en landingspagina’s.

Elementor templates

Wil jij wel een mooi vormgegeven website, maar ontbreekt het je zelf aan creativiteit? Dan zijn de Elementor templates een goede oplossing. Je kunt een template uitkiezen, importeren en voorzien van je eigen tekst en afbeeldingen. Meer is niet nodig om een mooie website te realiseren.

Veel gestelde vragen over Elementor

Kan ik Elementor ook gebruiken met Rankmath?

Rankmath en Elementor werken naadloos samen. Als je beide plug-ins hebt geïnstalleerd krijg je zelfs een extra tabje in het Elementor menu aan de linkerkant met de naam SEO. Klik op deze tab en je kunt direct de SEO data van je bericht, pagina of product bewerken.

Werkt Elementor met elk WordPress thema?

Elementor werkt goed met alle thema’s die de coderingsstandaarden van WordPress respecteren die door de Codex zijn vastgesteld. Eén van mijn favoriete thema’s OceanWP werkt bijvoorbeeld perfect met Elementor.

Kan ik een Elementor pagina kopiëren naar een andere website?

De eenvoudigste manier om de inhoud van een Elementor pagina te kopiëren van de ene website naar een andere website is door deze eerst op te slaan als template en vervolgens te exporteren als een .json bestand. Daarna kun je dit bestand importeren in een andere website.

Werken Elementor en WooCommerce samen?

Elementor wordt volledig ondersteund door WooCommerce en alle onderdelen van je WooCommerce webshop kunnen dan ook extra mooi worden vormgegeven.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Speciaal Geselecteerd
Logo