Best seller

OceanWP

Op zoek naar een nieuw WordPress thema en heb je al eens gehoord van OceanWP? Vraag je je af of het een geschikt thema is voor jouw website of webshop? En kies je dan de gratis versie of is OceanWP Pro toch beter? In deze review lees je het allemaal. Na het lezen van deze review weet jij of OceanWP voor jouw online project geschikt is.

OceanWP heeft al 4,510,102 DOWNLOADS

aantal op 14-11-2021

Mijn persoonlijke ervaring met OceanWP

Inmiddels heb ik al een stuk of 10 websites met OceanWP gemaakt, ik ken de mogelijkheden van dit thema dus heel goed. OceanWP is een ontzettend populair thema met hoge waarderingen. Ik kreeg onlangs zelfs een mail dat het thema nu officieel het best gewaardeerde gratis WordPress thema is. De gratis versie bevat dan ook al superveel functies om een goede website of webshop mee te realiseren. Het is dan ook niet zo gek dat de gratis versie nog elke dag heel vaak wordt gedownload.

Een paar voorbeelden:

oceanwp wordpress thema

Het beste gratis thema voor WordPress?

Ontdek OceanWP, hét perfecte thema voor websites, webshops en blogs. Met uitgebreide gratis versie en nog meer mogelijkheden met handige extensies.

Waarom is OceanWP zo populair?

Ik denk dat er een aantal redenen zijn waarom OceanWP op dit moment zo’n populair thema is.

 1. Makkelijk thema voor beginners
 2. In te zetten voor websites, webshops en blogs (en combinaties)
 3. Integratie met page builders als Elementor en Gutenberg
 4. Integratie met WooCommerce en andere plug-ins
 5. Paginasnelheid en SEO-vriendelijkheid

OceanWP extra uitbreidingen

Als je OceanWP hebt geïnstalleerd zijn er zowel gratis als premium plug-ins die de ervaring met het thema nog verder verbeteren. Een aantal van deze extensies zijn gratis. Bekijk hieronder een screenshot van de extensies.

oceanwp gratis thema
oceanwp thema extensies

De enige extensie die je verplicht moet installeren is Ocean Extra. Deze is gratis. Met de vele gratis en betaalde extensies kun je je website nog beter laten werken. Zo is er de plug-in Ocean Elementor Widgets die heel veel extra Elementor functionaliteit toevoegt. Ook handig is Ocean Instagram om je Instagram feed te tonen op je website.

Onmisbaar is de Ocean Cookie Notice voor een mooie cookiemelding en Ocean Whitelabel voorkomt dat iedereen direct kan zien welk thema jij gebruikt. En zo heeft elke extensie z’n eigen handigheidjes. Sommige extensies zijn speciaal voor WooCommerce geschikt zoals Ocean Produxt Sharing en Ocean Woo Popup. Hieraan zie je ook wel dat OceanWP heel goed samenwerkt met WooCommerce.

OceanWP installeren

Ben jij na het lezen van deze review overtuigd en wil je het thema gaan installeren? Volg hiertoe de volgende stappen:

 1. Log in op het dashboard van je WordPress site
 2. Ga naar Weergave > Thema’s
 3. Kies Nieuwe toevoegen
 4. Zoek OceanWP, klik op Installeren en daarna Activeren

Nu je OceanWP hebt geactiveerd kun je direct aan de slag. De meeste aanpassingen doe je via Weergave > Customizer. Je zult merken dat dit onderdeel nu enorm is uitgebreid. In het begin kan het even zoeken zijn naar de punten die je wilt aanpassen. Het beste kun je alle onderdelen even doorlopen, want je zult merken dat er nog veel meer mogelijk is dan je denkt.

In het dashboard is ook een menu-item Theme Panel toegevoegd na het installeren van OceanWP. Hier vind je een aantal snelkoppelingen naar dingen om snel aan te passen zoals je logo en kleurgebruik. Wanneer je Mailchimp gebruikt, kun je dit hier ook koppelen via Integrations.

OceanWP demo’s

Is het ontwerpen van een website niet helemaal jouw ding, dan helpt OceanWP je met heel veel mooie demo’s die je eenvoudig kunt installeren. Vervolgens kun je deze aanpassen naar eigen inzicht en op die manier snel aan de slag met je website. Bij de gratis versie van OceanWP zitten al veel demo’s, maar kies je voor een betaald abonnement, dan krijg je nog veel meer demo’s tot je beschikking.

Vaak is het lastig om het design van een WordPress thema goed in te stellen. Bij OceanWP is dit juist heel eenvoudig te doen op een logische manier. Dit vind ik dan ook zeker een voordeel van het thema en met behulp van de demo’s kun je echt mooie websites bouwen.

Voor- en nadelen van OceanWP

Voordelen van OceanWP

 • Het thema beschikt over heel veel opties om het design van de website helemaal naar wens in te stellen.
 • Regelmatig updates van het thema wat betekent dat het goed wordt onderhouden.
 • Laadsnelheid is heel goed en o.a. nog te beïnvloeden door het uitzetten van scripts die je niet gebruikt of via WP Rocket.

Nadelen van OceanWP

 • Bij het installeren van het thema zijn er enkele verplichte plug-ins die ook nog meldingen in je scherm laten zien. Dit maakt het wat rommelig en onoverzichtelijk. Veel meldingen klik je weg, maar blijven regelmatig weer naar boven komen.

OceanWP Review – dit vind ik

5 sterren review OceanWP

Persoonlijk vind ik het makkelijker om voordelen dan nadelen te vinden van OceanWP. Ik heb veel ervaring en gebruik meestal betaalde thema’s voor mijn websites. De enige uitzondering is OceanWP waarbij ik ook met de gratis versie prima overweg kan.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Speciaal Geselecteerd
Logo