Best seller

Web CEO Review

SpeciaalGeselecteerd is voor jou aan de slag gegaan met het all-in-one SEO platform Web CEO. Wij maken al ruim 6 jaar gebruik van Web CEO voor meerdere projecten. Kunnen we niet meer zonder Web CEO om onze websites te optimaliseren? Je leest het hier. Deze review is voor jou geschreven door Stephanie.

Iedereen die aan de slag wil met de vindbaarheid van zijn of haar website zal al snel tot de conclusie komen dat software die je daarbij helpt bijna onmisbaar is. Het scheelt je ontzettend veel tijd en werk om bepaalde taken geautomatiseerd te kunnen laten verlopen en zeg nou zelf: tijd is geld, zeker als we praten over online marketing.

Wie gebruiken Web CEO?

Er zijn veel verschillende SEO tools op de markt en Web CEO is er daar één van. Andere tools zijn bijvoorbeeld SEMrush, Ahrefs en MOZ. Ook zijn er SEO tools die maar een klein onderdeel van je vindbaarheid beoordelen zoals Rankmath voor WordPress. Web CEO is een all-in-one SEO platform en doet die naam absoluut eer aan. Er zijn veel verschillende onderdelen die je kunt monitoren in Web CEO zodat je vrij snel inzicht hebt in de prestaties van jouw website.

web ceo seo tool

Jouw website snel beter vindbaar in Google?

Ga aan de slag met de alles-in-1 SEO tool en krijg direct aanbevelingen om beter te scoren met jouw website.
Klik op de onderstaande knop en profiteer tijdelijk van de gratis proefperiode van 14 dagen!

In deze Web CEO review gaan wij onze ervaringen met deze software met je delen. Bovendien ontdek je alle mogelijkheden van de Web CEO software. Eerst laat ik je zien hoe je een nieuw project kunt toevoegen.

Klik op de button Project toevoegen en er verschijnt een popup waarin je de URL van je website invult. In de volgende stap kun je 3 zoekmachines selecteren waarvoor je de resultaten van je website wilt monitoren. Ik kies hier Google.nl, Google.nl (mobiel) en Bing. Als jouw site internationaal is kun je natuurlijk ook Google.com selecteren. Bij de locatie onderaan dit scherm kies ik Netherlands en niet een specifieke plaats of provincie. Ook dit is natuurlijk afhankelijk van jouw targeting.

Bij stap 3 kun je 10 zoekwoorden kiezen die belangrijk zijn voor jouw site. Web CEO geeft je al een aantal suggesties, maar je kunt ook je eigen zoekwoorden hier toevoegen.

Stap 4 laat je Web CEO verbinden met Google Analytics, Google Search Console en Google Mijn Bedrijf. Heb je (één van) deze tools nog niet aangemaakt, dan adviseer ik dat wel altijd te doen.

In de laatste stap kun je tenslotte nog 4 concurrenten toevoegen. Ook hier geeft Web CEO je al enkele suggesties, maar je kunt altijd jouw eigen ideeën hier kwijt. Sowieso zie je hier vaak websites als Marktplaats of Startpagina tussen staan en die wil ik meestal niet als concurrent vergelijken.

Je project is nu succesvol afgerond en Web CEO gaat aan de slag met het scannen. Dit neemt wat tijd in beslag, maar je site wordt dan ook op veel punten doorgelicht.

Project Dashboard Web CEO

Je startscherm is het project dashboard dat een globaal overzicht van de resultaten geeft. Je site optimalisatie is hier natuurlijk wel belangrijk. Vanaf 75% is deze groen gekleurd en dat is wat mij betreft altijd het streven. Web CEO kijkt naar veel punten waar Google ook naar kijkt, dus hoe beter jouw resultaat in Web CEO hoe groter de kans op veel organisch verkeer uit Google.

Web CEO functionaliteit

 • Rank Tracking
 • Keyword Research
 • Site Health
 • Backlink Profile
 • Traffic Analysis
 • Google My Business
 • Social Analytics
 • Competitor Metrics

Rank Tracking

Wat mij betreft is rank tracking (of Positie volgen in de Nederlandse vertaling) de basis van Web CEO. Niet voor niets staat het bovenin het menu. Onder Rank Tracking vallen volgende onderdelen:

 • My site rankings (mijn siteposities)
  Hier kun je tot 10 trefwoorden invullen waarop je beter gevonden wilt worden in zoekmachines. Van elk zoekwoord zie je direct het maandelijks zoekvolume, het aantal vertoningen dat je hebt gehad in Google, de bezoekers die via die specifieke zoekterm je site hebben bezocht en de gemiddelde positie in de 3 zoekmachines.
  Dit overzicht wordt wekelijks opnieuw gescand en je ziet dus direct of jouw zoekwoorden zijn gestegen of gedaald in een week tijd.
  Het leuke is ook dat je niet alleen het normale organische resultaat ziet, maar ook je positie in Google Images, het knowledge panel van Google, je positie in Google Lokaal, in Google Nieuws en bij Mensen vragen ook.
  Ben jij ook actief met Google Ads? Dan zie je ook je positie in Google Ads terug, maar ook bij Google Shopping, Google Hotel Ads en Google Local.
 • Dangerous Competitors (Gevaarlijke concurrenten)
  Bij gevaarlijke concurrenten zie je direct enkele belangrijke gegevens van jouw concurrenten. Wat is de zichtbaarheidsscore van jouw site en die van je concurrenten, op hoeveel van jouw zoekwoorden worden zij gevonden en wat is hun Moz Domein Autoriteit. Vaak geeft dit overzicht je direct een overzicht van punten waarop jij kunt verbeteren.
 • Competitor Rankings (Concurrenten posities)
  Bekijk hier het gemiddelde zoekresultaat van je concurrenten. In dit overzicht zie je alleen de concurrenten die je bij het aanmaken van je project hebt toegevoegd. Je kunt dit bij de tab Concurrentie Positie per zoekwoord zelfs op het niveau van een zoekwoord bekijken.

Het deel Rank Tracking is een enorm belangrijk onderdeel van Web CEO. Je ziet hier in één oogopslag hele waardevolle informatie over jouw site en allerlei verbeterpunten.

Zoekwoordonderzoek

Als je een nieuw artikel gaat schrijven voor je website start je meestal met een zoekwoordonderzoek. Hier is het ook direct raadzaam om Web CEO te gebruiken. Je kunt namelijk je concurrenten bespioneren, oftewel uitzoeken op welke zoekwoorden zij worden gevonden. Ook kan Web CEO je suggesties geven voor zoektermen. Zoekwoordonderzoek gaat met Web CEO stukken sneller.

Site Health (Websitegezondheid)

Soms ben je zelf zo lang met je site bezig dat je niet meer precies ziet wat er beter zou kunnen. Google is echter onverbiddelijk en ziet alles (of bijna alles). In elk geval wil je zorgen voor een gezonde website, beter voor Google, maar ook voor je bezoekers. Niemand houdt van dode linkjes, een trage website of onduidelijke navigatie. Het onderdeel Site Health geeft je zoveel handige informatie dat je direct aan de slag kunt met je optimalisaties.

Het is ook fijn dat je hier met Widgets het scherm kunt indelen zoals je zelf handig vindt. Je ziet dus precies de informatie die jij wilt.

Alle suggesties zijn verdeeld in punten die je zeker zou moeten oplossen en punten die je kunt overwegen om op te lossen. Ook is het fijn dat alle positieve punten staan benoemd zodat je ook weet wat er goed gaat op je site.

Nog een stukje eigen ervaring met Web CEO

Toen ik voor deze review een heel nieuw project ging starten, begon ik met een site optimalisatie van 55%. Dit was voor een website die al meer dan een jaar draait en waarmee ik actief aan de slag ben. In mijn beleving was de site dus best goed op orde, maar dat had ik dus mis. Ik kreeg allerlei aanbevelingen zoals het verbeteren van paginatitels en meta descriptions en ontbrekende alt-teksten.

Snel aan de slag dus om mijn website te optimaliseren. Een aantal fouten kon ik zo snel oplossen dat het bijna beschamend was dat ik deze niet eerder had gezien. Juist hierbij is het dan heel prettig dat je een tool als Web CEO kunt gebruiken.

Bij het online marketingbureau waar ik werk gebruiken we voor ruim 150 klanten Web CEO software en werk ik er op dagelijkse basis mee. Voor ons als agency is dit pakket echt onmisbaar om grote aantallen klanten goed te kunnen monitoren. Wat mij betreft is Web CEO dan ook heel geschikt voor zowel de zelfstandige die een website beter vindbaar wil maken, maar ook voor een marketingbureau dat met grote aantallen klanten werkt.

web ceo seo tool

Jouw website snel beter vindbaar in Google?

Ga aan de slag met de alles-in-1 SEO tool en krijg direct aanbevelingen om beter te scoren met jouw website.
Klik op de onderstaande knop en profiteer tijdelijk van de gratis proefperiode van 14 dagen!

In Nederland is Web CEO nog niet zo heel bekend. Iets meer bekendheid heeft de naam Strawberry SEO wat exact dezelfde software is als Web CEO, maar whitelabel in Nederland wordt verkocht. Mijn advies is echter om je te registeren bij Web CEO omdat ik daar de support beter vind en het qua prijs ook nog wat gunstiger is, zeker als je Web CEO koopt tijdens een deal.

1 eigen website? Web CEO doet dit voor jou!

Voor kleine ondernemers met 1 website is Web CEO ideaal als je beter gevonden wilt worden in Google. Je kiest voor het Solo pakket waarmee je 1 website kunt toevoegen. Na het scannen heb je direct een uitgebreide analyse van je website. Op welke plek scoor je nu met je zoektermen, hoe doen je concurrenten het en wat zijn technische verbeterpunten?

Het is ideaal aan Web CEO dat dit allemaal in 1 pakket zichtbaar wordt. Je krijgt direct superconcrete actiepunten om met je website aan de slag te gaan. En omdat je maar liefst 50 zoekwoorden kunt toevoegen, zie je op heel veel vlakken hoe jouw website presteert in zoekmachines. Je zoekwoorden worden bovendien wekelijks gescand.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Speciaal Geselecteerd
Logo