WP Rocket Caching plug-in

De beste manier om jouw website sneller te maken? Als je het mij vraagt is dat WP Rocket. Ik gebruik deze plug-in op alle WordPress sites die ik heb en het maakt echt een verschil in laadtijd zonder of met de plug-in.

Natuurlijk begrijp ik dat iedereen dit kan beweren en daarom heb ik ook echt een vergelijking gemaakt met een website zonder WP Rocket en het verschil als deze wel is geïnstalleerd. Is er echt een verschil zichtbaar? Kijk maar mee in deze WP Rocket review.

Maar eerst wat achtergrondinfo

Als jij meer resultaat wilt behalen met je website is de snelheid van groot belang. Elke seconde dat mensen moeten wachten, verlies je bezoekers. Bovendien vermindert het de klanttevredenheid. Of je dus maar 1 website hebt of WordPress sites bouwt met je online marketingbureau, de laadtijd van je website moet hoge prioriteit hebben. Met de plug-in WP Rocket geef je die prioriteit aan je website.

WP Rocket review

Jouw website een boost in snelheid?

Ontdek de snelste manier om je website sneller te maken met de premium plug-in WP Rocket.

WP Rocket is een van de beste WordPress caching plugins op het gebied van ondersteuning, updates, prestaties en gebruiksgemak. Je hoeft zelf niet te gaan rommelen met codes, de plug-in doet het werk voor jou. En daarmee is deze plug-in als je het mij vraagt, elke cent waard. Er zijn heel regelmatig updates van de plug-in, wat mijn vertrouwen hierin alleen nog vergroot.

Google heeft al heel vaak gezegd dat de laadtijd van een website heel belangrijk is. Het is dan ook een ranking factor voor het Google algoritme. De recente ontwikkeling met Core Web Vitals van Google onderstreept dit nog meer. Trage websites worden door Google ‘afgestraft’ met een lagere plek in de zoekresultaten. Maar niet alleen Google houdt van een snelle site. Datzelfde geldt voor je bezoeker. Ga maar na bij jezelf, een website die een paar seconden nodig heeft om te laden, klik je veel sneller weg.

WP Rocket installeren

Wil jij aan de slag met WP Rocket, ga dan eerst naar de website en kies jouw pakket. Zelf heb ik tijdens een Black Friday deal ooit het Infinite pakket aangeschaft en dit zeg ik nog niet op. Voordeel is natuurlijk dat ik dit op al mijn eigen websites en die van klanten kan installeren. Heb jij niet zoveel websites? Met.1 site kies je natuurlijk voor een Single pakket en bij tot 3 websites is er het Plus pakket.

Je kunt WP Rocket altijd 14 dagen testen en krijgt je geld terug als je niet tevreden bent.

wp rocket prijzen

Na je aanschaf kun je inloggen in je account en WP Rocket downloaden. Vervolgens ga je naar je WordPress site, kies voor Plug-ins > Nieuwe plug-in > Plug-in Uploaden. Na het installeren kun je de plug-in activeren. Ga ook nog even naar Instellingen > WP Rocket en voer de licentiesleutel in. Nu kan het echte werk beginnen.

Nou ja… het is eigenlijk al direct gestart. Alleen al door het installeren van WP Rocket heb je je website sneller gemaakt.

wp rocket installatie

WP Rocket Cache

Gebruik onderstaande instellingen als basis cache instellingen:

wp rocket caching instellingen

WP Rocket Bestandsoptimalisatie

Bij het tabje bestandsoptimalisatie kun je de instellingen voor CSS en JS optimalisaties maken.

Zorg dat CSS/JS bestanden verkleinen is aangevinkt, maar CSS/JS combineren zet je alleen aan voor websites met kleine CSS/JS bestandsgroottes. CSS levering optimaliseren kan lay-out verschuivingen veroorzaken (je zult dit moeten testen, bij OceanWP ben ik nog geen verschuivingen tegen gekomen) en al het andere moet worden ingeschakeld inclusief verwijder ongebruikte CSS, laad JavaScript uitgesteld, en vertraag JavaScript uitvoering.

Mijn tip is om telkens iets aan te vinken en dan op je website te testen wat het effect is. Alleen op die manier weet je zeker dat er geen rare verschuivingen plaatsvinden door CSS of JS optimalisaties.

WP Rocket Media

Zet in het tabje Media alle instellingen aan behalve WebP caching. Als je een WebP plugin gebruikt, zal deze over het algemeen al WebP afbeeldingen serveren. Als je YouTube video’s insluit, kan het vervangen van YouTube iframes door een voorbeeldafbeelding de laadtijd van je video’s vaak halveren, omdat ze een erg groot element zijn.

Wat is caching?

Caching klinkt misschien als een ingewikkelde term, maar het onderliggende concept is eenvoudig.
Als ik je vraag wat 2 x 5 is, weet je dat het antwoord 10 is. Je hoeft de vergelijking niet uit te rekenen omdat je deze vermenigvuldiging al zo vaak hebt uitgevoerd, dat je het antwoord instinctief hebt onthouden. Dat is een beetje hoe caching werkt.

Telkens wanneer een browser een webpagina opvraagt, moet de server veel ingewikkelde en tijdrovende berekeningen uitvoeren. Maar met page caching kan de server deze berekeningen in een HTML-bestand opslaan.

De eerste keer dat iemand je website bezoekt, zal hij het proces normaal ontvangen. De volgende keer hoeven ze niet alle bestandsaanvragen opnieuw te doorlopen en te verwerken. Page caching maakt je website sneller doordat bepaalde gegevens worden opgeslagen.

Wat is preloading?

Preloading zorgt ervoor dat je bezoekers meteen de snellere cache-versie van je site te zien krijgen.
Als je WP Rocket de eerste keer installeert, genereert de plug-in direct een cache van je website.

Andere tips als je met de snelheid van je website aan de slag wilt:

  • Kies een goed thema met een lage laadtijd, zoals Ocean WP.
  • Zoek verbeterpunten van je website met Web CEO.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Speciaal Geselecteerd
Logo